Nuud verpakkingen 2023

Nuud

Nuud 

Redesign van duurzame Nuud verpakking zodat deze geschikt is voor retail.

De Uitdaging

Nuud is gestart met enkel online verkoop en de oorspronkelijke verpakking was voor dat doel ontwikkeld en beloont met een runner up positie in de Packaging Awards. Inmiddels is Nuud ook via de retail verkrijgbaar. Het aankoopproces door de consument is dan anders en daar moet de verpakking op afgestemd worden. 

Onze Aanpak

Samen met de klant hebben we een programma van eisen en wensen opgesteld waar duurzaamheid, kostenreductie en uitstraling belangrijke onderdelen zijn. In de ontwerpfase zijn vele schetsen en modellen gemaakt en getest. Samen met de grafisch ontwerpers van Nuud is de uiteindelijk vorm tot stand gekomen. Door de fysieke modellen te testen met de inhoud is er net zolang geschaafd aan de uitvoering tot het aan alle eisen voldeed. Resultaat is een verpakking uit alleen karton en papier waarbij de consument de inhoud deels kan zien. 

Door het gebruik van etiketten voor de inhoud zijn er minder verschillende SKU’s wat het logistiek eenvoudiger maakt en tevens een kostenreductie oplevert. 

“If you’re looking for someone that really thinks along with you in the design of your packaging but also in terms of the more technical details (how can I optimise the packaging so that production will be most efficient) Budgetdoosjes is the place to be. Furthermore, they’re very flexible and Pieter is very nice to work with!”

Martijn van Seters, Nuud

Andere projecten

Luxe verpakking voor Boutoi door Spring Creative Packaging